Trappa ner...

Taktil massage, Taktipro - Orginalmetoden

Taktil massage

Taktipro är orginalmetoden Taktil massage.

Taktipro är en mild massage som anpassas efter individen. Massagen utlöser aldrig smärta utan hjälper kroppen att utsöndra hormonet oxytocin som ger smärtlindring och aktiverar ”lugn-och ro-systemet”.

Massagen ges efter ett bestämt rörelsemönster som är utformat efter hudens struktur. Etik och bemötande är viktiga delar av massagemetoden. Den som ger massagen är närvarande, lyhörd och varsam.

Massagen aktiverar beröringsreceptorerna, hudberöringen är kontinuerlig, med lugn rytm följer rörelserna på varandra. Den taktila massageoljan som vi använder innehåller de finaste kallpressade oljorna. Vegetabiliska oljor absorberas lätt av huden och gör den mjuk och smidig och kan fås med eller utan eterisk tillsats (lavendel eller citron). Hela hudkostymen, utom intim-zonerna, ända ut runt om tå-och finger-blommor, masseras noggrant, omsorgsfullt och hålls om.

Under hela massagen är kroppen inboad i badlakan och filtar,förutom den kroppsdel som masseras. Detta ger skydd, trygghet, värme samt stärker kroppsuppfattningen. Stillsam musik spelas, om man vill, annars ges massagen under tystnad och vi låter tankarna få vila.

Komplementär metod

Metoden aktiverar kroppens smärtlindrande, läkande och återhämtande system. Effekter som vi ofta ser är:

Taktipro är ingen behandlande metod som ersätter skolmedicinen, utan en kompletterande metod som berör både kropp och själ.

Tag gärna del av ytterligare information www.taktil.se.